Inboedelverzekering voor studenten


Top 3 Inboedelverzekeringen voor studenten


Zekur

Bekijk
 • €3,50 per maand
 • €125 Eigen Risico
 • €15.000 Dekking

FBTO

Bekijk
 • €4,35 per maand
 • €150 Eigen Risico
 • €150.000 Dekking

Zekur

Bekijk
 • €2.95 per maand
 • €125 Eigen Risico
 • €15.000 Dekking

FBTO

Bekijk
 • €4.35 per maand
 • €150 Eigen Risico
 • €150.000 Dekking

Beste keus voor studenten

Eigen risico

Het eigen risico is het bedrag wat je moet betalen wanneer je een schade claimt. Mocht er een keer iets gebeuren, dan is het prettig om niet direct een hoge rekening te krijgen. Houd hier dus rekening mee.

Dekking

Stiekem heb je misschien wel meer spullen dan je denkt. Natuurlijk wil je dat er niets met je waardevolle spullen gebeurd, maar toch is het verstandig om ze te verzekeren.

Allrisks

Centraal Beheer Achmea heeft als enige een allrisks dekking zodat je ook verzekerd bent voor ongelukken die je zelf veroorzaakt. Bijvoorbeeld wanneer je thuis je smartphone kapot laat vallen of koffie over je laptop knoeit. Je betaalt hier €0,80 pm extra voor.


Nog meer vragen?

Een All Risks verzekering dekt bijna elke schade aan je kamer of spullen. Bijvoorbeeld bij schade door brand, ontploffing, bliksem of lekke leidingen. Maar ook dingen die je per ongeluk veroorzaakt, zoals je telefoon die je op de grond laat vallen.

In sommige gevallen is mogelijk dat je huisbaas een collectieve inboedelverzekering heeft afgesloten. Let wel op dat deze vaak maar een beperkte dekking heeft en je bijvoorbeeld alleen bij brand of inbraak een gedekt bent. Wil je echter ook verzekerd zijn voor de schade die je zelf veroorzaakt, zoals koffie die je per ongeluk over je laptop laat vallen. Dan is het verstandig om zelf een all risks inboedelverzekering af te sluiten voor nog geen 3 euro per maand.

De meeste verzekeraars eisen dat je kamer op slot moet kunnen. Zodat je huisgenoten of andere mensen niet zomaar je kamer binnen kunnen komen.

Met een inboedelverzekering zijn alle spullen waarmee je je kamer inricht gedekt. Bjvoorbeeld je tv, laptop, telefoon, kleding, sierraden, maar ook je studieboeken behoren tot je inboedel. Als je alles bij elkaar optelt dan kom je op een behoorlijk bedrag. Het kan slim zijn om je iets hoger te verzekeren, zodat je nooit onderverzekerd bent en je geen zorgen hoeft te maken.

Ja, een studenten inboedel verzekering is vaak veel goedkoper dan de verzekering die je voor je telefoon hebt. Ook is er bijvoorbeeld bij Centraal Beheer Achmea geen eigen risico voor de eerste schade die je opgeeft. Echter is met een inboedelverzekering het alleen gedekt wanneer het binnenshuis gebeurd. Wil je daarnaast ook een dekking buitenshuis? Dan is het mogelijk om voor een paar euro meer een buitenshuis dekking af te sluiten.

Een opstalverzekering dekt schade aan het huis, bijvoorbeeld bij brand, aardbevingen of storm. Wanneer je als student een kamer huurt heb je deze verzekering niet nodig. Echter is het wel verstandig om je spullen te verzekeren met een inboedelverzekering.